Arcade is geupdate en spellen werken weer zowel die van html en flash, we wensen jullie veel speelplezier, onze dank aan solidjeuh en theriddler deze zijn beide onze phbpp medewerkers.

motoraandrijving

Gebruikersavatar
david carusso
Berichten: 10
Lid geworden op: 22 feb 2017, 19:21
Cash in de hand: Gesloten
Gender:
Zodiac: Cancer
Arcade super hoogste score: 2
Arcade hoogste score: 2
Netherlands

motoraandrijving

Bericht door david carusso » 28 jan 2018, 11:54

Welk zou dan de beste keuze zijn een voor,midden,achteraandrijving? zoek me eentje aan te schaffen.

David

Gebruikersavatar
admin
Site Beheerder
Site Beheerder
Berichten: 164
Lid geworden op: 01 okt 2015, 23:44
Cash in de hand: Gesloten
Locatie: oost-vlaanderen
Gender:
Zodiac: Gemini
Arcade super hoogste score: 2
Arcade hoogste score: 2
Belgium

Re: motoraandrijving

Bericht door admin » 29 jan 2018, 17:54

Mijn voorkeur david zou gaan naar een middenaandrijving (motor aan de pedalen) hoe hard moet hij dan wel rijden?
De linken zijn verborgen maar zijn wel echter aanwezig,enkel zichtbaar voor leden.Wij doen dit om enige risico te vermijden, en je kan even ons raadplegen voor de uitvoering hiervan.

Gebruikersavatar
dolcis

toernooien
Site Beheerder
Site Beheerder
Berichten: 106
Lid geworden op: 10 apr 2016, 21:48
Medailles: 1
Cash in de hand: Gesloten
Gender:
Zodiac: Aquarius
Arcade super hoogste score: 645
Arcade hoogste score: 644
Netherlands

Re: motoraandrijving

Bericht door dolcis » 12 feb 2018, 00:54

Bij de keuze van een elektrische fiets komt veel kijken. Er zijn veel merken en nog meer typen. De belangrijkste vragen die je jezelf moet stellen zijn: waar ga je de e-bike voor gebruiken, welke eisen stel je aan de fiets en wat wil je besteden? Om de keuze iets gemakkelijker te maken helpen wij je graag. Met een overzicht van soorten motoren en aankooptips.
Naast onderstaande praktische tips is het ook goed om de tijd te nemen voor de aanschaf. Het belangrijkste: neem de tijd voor een proefrit en ondervind zelf welke motoraandrijving je het fijnst vindt en hoe comfortabel de geteste e-bike is. Met in het achterhoofd: wat wordt het gebruik van de e-bike? Voor korte ritjes in de stad of voor serieuze afstanden van en naar je werk? Recreatief of sportief?

Afbeelding

Voordelen voorwielmotor
- Een e-bike met voorwielmotor is dikwijls goedkoper dan e-bikes met een midden- of achterwielmotor
- Een e-fiets met voorwielmotor is vaak stiller (hoewel niet in alle gevallen)
- Een voorwielmotor is minder onderhoudsgevoelig dan andere motoren
- Een gesloten kettingkast is mogelijk (komt vrijwel niet voor bij een achterwielmotor)
- Een voorwielmotor beïnvloedt het design van de fiets minder
- Een frame met een lage instap is mogelijk
- Een voorwielmotor heeft de mogelijkheid tot ‘vrijloop’; dit houdt in dat je ook zonder ondersteuning licht kunt fietsen

Nadelen voorwielmotor
- Een voorwielmotor biedt vaak een minder krachtige ondersteuning, een nadeel in heuvelachtig terrein
- Een voorwielmotor geeft het gevoel dat er aan de fiets wordt getrokken (in plaats van het natuurlijkere duwen van een midden- en achterwielmotor)
- Door de lagere druk op het voorwiel kan deze onder bepaalde omstandigheden doorslippen; dit kan erg lastig zijn op zandwegen, in de herfst bij vallende bladeren en in de winter bij sneeuwval en ijzel
- Een motor in het voorwiel levert een zwaarder stuurgedrag op
- Een e-bike met voorwielmotor kun je aan de voorzijde lastiger optillen

Afbeelding

Kiezen voor een elektrische fiets met middenmotor
Een groot voordeel van een middenmotor is de plek waar deze op de fiets is gemonteerd. Zoals de naamgeving al zegt: in het midden van de fiets, bij de trapas. Centraal tussen de wielen én laag. Dat brengt het zwaartepunt omlaag en dat maakt een elektrische fiets met middenmotor stabiel tijdens het rijden. Ook met tillen merk je dat de fiets niet naar voor of naar achter kiept.

Voordelen middenmotor
Een ander groot voordeel is het natuurlijke gevoel van trapondersteuning. De energie van de motor wordt overgebracht op de trapas (net zoals je benen doen op een niet-elektrische fiets) en niet rechtstreeks op het voor- of achterwiel. Verder meet een krachtsensor de kracht die je uitoefent op de trappers en past de ondersteuning daar op aan. Het doseren van een middenmotor verloopt erg precies. Hoe minder hard je trapt, hoe meer de fiets ‘meehelpt’. Dat is een groot pluspunt, bijvoorbeeld tijdens het wegrijden vanuit stilstand of bij fietsen met extra gewicht (kinderen, boodschappen).
Een ander pluspunt van een middenmotor is dat je deze kunt combineren met alle soorten versnellingen, bijvoorbeeld een naaf- of een derailleurversnelling. Nog een pluspunt is dat een middenmotor niet in de weg zit bij het plakken van zowel de voor- als achterband.

Nadelen middenmotor
Een middenmotor heeft een tandwieloverbrenging, waardoor vroegere types rumoeriger waren dan voor- of achterwielmotoren. Tegenwoordig worden de tandwielkasten zo gemaakt dat ze amper meer geluid produceren dan andere typen motoren. Bij de eerste fietsen met middenmotor was er soms schade aan de ketting en de versnellingen, door de kracht van de motor. Nu zijn diverse onderdelen aangepast. Zo worden e-bikekettingen gemaakt van sterkere staalsoorten – of vervangen door aandrijfriemen.
Het is technisch uitdagend om een middenmotor spatwaterdicht te krijgen. Behalve de stroomkabel steken ook trappers uit de behuizing en gaat er een ketting of aandrijfriem in en uit. Fabrikanten hebben de spatwaterdichtheid nu goed onder controle.

Gebruikersavatar
david carusso
Berichten: 10
Lid geworden op: 22 feb 2017, 19:21
Cash in de hand: Gesloten
Gender:
Zodiac: Cancer
Arcade super hoogste score: 2
Arcade hoogste score: 2
Netherlands

Re: motoraandrijving

Bericht door david carusso » 16 feb 2018, 18:36

Mooie uitleg nu nog weten te kiezen? en een batterij hoelang doe je daarmee? aantal kilometers.

David